Pages Menu
TwitterRssFacebook
Menu

Over mij, Annemarie Hubers

Over mij, Annemarie Hubers

Hallo ik ben Annemarie Hubers, en ik ben spreekster. Ik vertel graag over de Bijbel en over de praktische toepassing hiervan in het dagelijks leven. Maar voordat je verder leest over wat ik doe  eerst iets over wie ik ben.

Annemarie Hubers

Ik ben op 19 april 1969 geboren te Amersfoort en door mijn opvoeding was ik al vroeg vertrouwd met de Bijbel. Toen ik wat ouder werd ging ik zelf actief op zoek naar wat dit bijzondere boek mij te zeggen heeft. Ook wilde ik graag handen en voeten geven aan wat er in de Bijbel te lezen staat.  Zo gaf ik catechese, gaf leiding aan jongerengroepen,  en heb ik  een jaar met zendingsorganisatie Operatie Mobilisatie een kerk in Noorwegen ondersteund.

Na een echtscheiding verwaterde het geloof in mijn leven. Ik leerde Jan kennen en ondanks de teleurstellende ervaringen die we allebei achter de rug hadden stapten we in het huwelijksbootje. Naast de zorg die we droegen  voor ons samengestelde gezin met 3 kinderen was ik werkzaam als groepsleidster bij moeilijk opvoedbare jongeren. Mede door mijn confrontatie met de ziekte kanker ging ik echter weer op zoek naar de basis voor mijn leven.

Wat heeft God – door de Bijbel – tegen mij te zeggen.

Ik besloot de HBO opleiding kerkelijk werk te gaan volgen. Inmiddels heb ik deze afgerond. Eenmaal aan mijn opleiding begonnen kwam ik erachter dat ik er plezier in had om de Bijbel uit te leggen naar de dagelijkse praktijk. Tijdens mijn stage bij de Tweede Mijl, een dagopvang voor  daklozen te Amsterdam, kreeg ik de mogelijkheid te spreken voor de bezoekers. Iets wat ik nu als vrijwilliger nog steeds doe.
Daarnaast gaf ik de Alpha cursus, presenteerde een lokaal tv-programma over geloven en sprak in diverse kerkdiensten en jongerenvieringen. Ook werd ik ingeschakeld om op bruiloften een woord uit de Bijbel te spreken. Om mijn mogelijkheden te verbreden in het vertellen over de Bijbel, volgde ik diverse sprekers-trainingen. Zo besloot ik van mijn hobby mijn beroep te maken. Hierbij is de volgende spreuk een leefregel voor mijn eigen ontwikkeling en kennis deling:

Gezag voor God is het begin van alle wijsheid (Spreuken 1:7).